רונן גבעתי הוא אדריכל, בוגר המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל – אקדמיה לאמנות ועיצוב בירושלים.
פעל כאדריכל במשרדי אדריכלות מובילים: אורלי שרם אדריכלים ו-GS.Arch (גוטסמן ושמלצמן אדריכלים). במשרדים אלה היה שותף לתכנון של בנייה פרטית, בנייה רוויה ובתי מלון בישראל, צרפת, צ'כיה ופולין.
ניהל את משרד כיכר הרצל אדריכלים, שבו תכנן ועיצב בין היתר את דירת הפנטהאוז במגדל שלום בתל אביב, דירה בת 1,800 מ"ר שפרוסה על שלוש הקומות העליונות של המגדל.
פתח משרד במנהטן, ניו יורק, שם היה מעצב פנים אחראי מטעם היזם בפרויקט משולב של גלריה לאמנות בת ארבע קומות, ומעליה בניין דירות יוקרה בן 20 קומות. במקביל היה שותף לעיצוב ותכנון של שיקום מלון בן 160 חדרים באיביזה, ספרד.
היום פועל ועובד בתל אביב ובארצות הברית. בעל משרד רונן גבעתי אדריכלות, שמתמחה בבנייה פרטית, התחדשות עירונית ועיצוב פנים של בתים פרטיים, דירות וחללי מסחר בארץ ובארצות הברית.
אני מאמין של עיצוב הפנים
כמו בכל תחומי העיצוב שאינו נייד, כך גם עיצוב פנים מתקיים בהקשר:הקשר למקום, לזמן ולנושא איתם ניגשים למלאכה. ישנן שתי גישות עקרוניות ליצירת הקשר:
1. המעצב ניגש לחלל ומביא אליו פנימה את רשמיו ופרשנותו האישית לסביבה, לנוף, לניחוחות, לאור ולאופי המבנה שבו הוא פועל, ומשתמש בכל אלה כחומרי גלם שאיתם הוא מבקש ליצור את ההרמוניה הפנימית של החלל בסביבתו.
2. המעצב ניגש לחלל מתוך כוונה ליצור עולם פנימי עצמאי, מיקרוקוסמוס, שיגרום למבקר בו להתנתק מהסביבה ומהמבנה שבהם הוא נמצא.
בשתי האפשרויות, ששתיהן טובות בעיניי, על המעצב לחקור היטב את המקום, להכיר אותו ולתת לו פרשנות – אם כדי להתמזג איתו ואם כדי להתנתק ממנו (בבחינת "דע את האויב").